In samenwerking met de gemeente, Earn-E en 1000 Kuub in de Knip, is een pilot in onze wijk uitgezet om het energiemonitoringssysteem Earn-E in te zetten. EARN-E geeft je realtime inzicht in het verbruik van stroom en gas thuis en helpt je om dat te verminderen.
Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit. Iedereen kan meedoen. De EARN-E energiemonitor is geschikt voor alle typen slimme meters, het desktopportaal is online bereikbaar en EARN-E app is beschikbaar voor iOS en Android, zowel op telefoon als tablet.

Wil je ook meedoen met de pilot, vul het formulier in op https://earn-e.com/midden-delfland/ .
De kosten voor het gebruik van de Earn-E wordt door de gemeente voor 1 jaar betaald. Er zijn twee verschillende versies beschikbaar. De standaard versie kost € 1,- per maand. De solar versie (voor eigenaren van zonnepanelen met de omvormer SolarEdge of Enphase) kost € 2,50 per maand.

Door mee te doen met de pilot, is het mogelijk om niet alleen je eigen energieverbruik in te zien. Indien je er toestemming voor geeft, worden de gegevens ook anoniem zichtbaar voor de gehele wijk. Hierbij is dus niet per huishouden het verbruik inzichtelijk, maar het energieverbruik van de aangesloten bewoners. Door dit inzicht kan de werkgroep onderzoeken hoe wij in de toekomst als woonwijk minder afhankelijk kunnen worden van grote energieleveranciers.