Een veelgehoorde reactie als het om glas gaat, is (zeker aan de Oude Veiling), “maar ik heb heel dik glas in mijn woning”. Dat klopt zeker. De noordzijde van de huizen hebben van origine dubbel, geluidswerend glas. Tijdens de bouw van de wijk “De Oude Veiling”, denderden er nog 30 tot 40 vrachtwagens per uur over de Hoornseweg. Die moesten veelal bij transportbedrijf Van Dijk Delft (VDD) zijn, het transportbedrijf stond op de locatie waar nu de Molenwijk is gebouwd.

Maar in de afgelopen 25 jaar zijn er ook op het gebied van glas, nieuwe, beter isolerende versies op de markt gekomen. Zo heeft HR++ glas geen lucht, maar een isolerend gas tussen de ruiten, wat het isolerende vermogen verhoogt. Milieu centraal heeft diverse artikelen op hun website staan, die je verder kunnen helpen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Isolerende raambekleding – milieu centraal

Uitleg verschillende typen glas – milieu centraal

Door lekkende ramen hebben al meer bewoners ruiten vervangen. Hierbij wordt aangegeven dat bij het vervangen van dubbel glas naar HR++ glas, het verschil voelbaar is. Klik op de onderstaande link, om te lezen hoe bewoners aan de Oude Veiling, gezamenlijk HR++ glas hebben laten plaatsen.